کتاب «لیبرالیسم» مهمترین اثر لودویک فون میزِس


فون میزس از متفکران شناخته شدۀ لیبرالیسم کلاسیک، در شهر لِمبرگ در شرق امپراتوری اتریش‌ ـ‌ مجارستان که اکنون در غرب اوکراین قرار دارد، به دنیا آمد. او در دانشگاه رشتۀ حقوق خواند و در دهۀ 1920 به دولت اتریش مشاوره اقتصادی می‌داد. مشاوره اقتصادی او سبب شد که بتواند دیدگاه لیبرالیستی‌اش را بسط دهد. لیبرالیسم جریانی فکری، فلسفی و سیاسی است که بسیار وسیع و پردامنه محسوب می‌شود و حدود چهار سده تحول در اندیشه غربی را پشت‌سر گذاشته است. کتاب «لیبرالیسم» نوشته این متفکر بزرگ شامل: درآمد، پنج فصل و دو پیوست است. فون میزس در کتابش از عرصه‌های گوناگون سیاسی، اجتماعی و اقتصادی سخن گفته و نگرش خود را به عنوان یک متفکر لیبرال کلاسیک درباره هر کدام از عرصه‌ها بیان کرده است. مسائل پایه‌ای مانند: مالکیت خصوصی، آزادی، دموکراسی، روابط بین‌الملل، جنگ و جامعۀ ملل تا مسائل کوچکتری مانند احزاب، نظام آموزشی و اقلیت‌ها در کتاب لیبرالیسم اثر لودویک فون میزس بیان و بررسی می‌شوند.

C:\Users\Hamed\Desktop\درباره کتاب «لیبرالیسم» اثر لودویک فون میزس.jpg

کتاب «لیبرالیسم» از 5 فصل تشکیل شده است که فهرست آن به این ترتیب است: «مبانی سیاست لیبرال»، «سیاست اقتصادی لیبرال»، «سیاست خارجی لیبرال»، «لیبرالیسم و احزاب سیاسی» و «آینده لیبرالیسم». فون میزس در کتاب «لیبرالیسم» دیدگاه خود را به عنوان یک متفکر لیبرال کلاسیک درباره هرکدام از عرصه‌های مختلف به صورت مختصر و کاربردی بیان کرده است. کتاب کم‌حجم و پرفایده است و خواندن و مطالعه‌اش ما را با لیبرالیسم خاص فون میزس و تحلیل‌هایی که ارائه داده است، آشنا می‌کند.

کتاب «لیبرالیسم» در سال 1927 به زبان آلمانی منتشر شد. «مهدی تدینی» کتاب «لیبرالیسم» را از نسخۀ آلمانی به فارسی ترجمه کرده است. تدینی برای درک بهتر خوانندگان بر آن یادداشتی نیز افزوده است. نشر ثالث هم کتاب را برای علاقه‌مندان به مطالعه راهی بازار کتاب ایران کرده است. بهتر است بدانید: تدینی ترجمه فارسی کتاب از نسخۀ آلمانی را با ترجمۀ انگلیسی که شخص فون میزس بر آن نظارت داشته، مطابقت داده است. مترجم در بخشی از یادداشت خود نوشته است: «اگر در نظر بگیریم شناخت و نظر فون میزس درباره فاشیسم‌شناس آلمانی بوده است. نولته آثار متعددی دربارۀ فاشیسم منتشر کرده و نظریۀ خاصی را نیز دربارۀ فاشیسم تبیین کرده است. همۀ این کتاب‌های فاشیسم‌پژوهانۀ او را یا ترجمه کرده‌ام یا ترجمه خواهم کرد. اگر در نظر بگیریم شناخت و نظر فون میزس درباره فاشیسم همان چیزی است که او در همین کتاب مطرح کرده است، با قطعیت می‌توانم بگویم انگار همۀ آثار فاشیسم‌پژوهانه نولته شرح و بسط همین چند صفحه‌ای است که فون میزس با لیبرالیسم متأخر و امروزی اصلا میانۀ خوبی نداشت. فون میزس در چند جای کتاب تأکید می‌کند آنچه از اوایل قرن بیستم به لیبرالیسم معروف شده است، اصلا لیبرالیسم نیست. در 1927 وقتی متن کتاب را می‌نوشته است، آن را نوعی "سوسیالیسم میانه‌رو" می‌نامد، و در 1962 در مقدمه‌ای که بر نسخۀ انگلیسی نوشته است، آن را نوعی "سوسیالیسم غیر توتالیتر" می‌نامد.» 

دوستداران و علاقه‌مندان تاریخ و علوم‌سیاسی اگر تمایل به مطالعه کتاب «لیبرالیسم» دارید؛ می‌توانید کتاب «لیبرالیسم» را با تخفیف از سایت بنوبوک تهیه و مطالعه فرمایید.



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد