آلبالو پلو یکی از غذاهای خوشمزه و معروف ایران است که نمی توان به شهر خاصی نسبتش داد امروزه در فصول دیگر سال نیز میتوانید با استفاده از آلبالو یخ زده که در بازار و هایپرها موجود است این خوشمزه را تهیه کنید اما همان طور که می دانید هر چیزی تازه اش خوشمزه تر است.
مواد لازم
برنج : 4 پیمانه
آلبالو : 1 کیلو گرم
شکر : 400 گرم
گوشت چرخشده : 500 گرم
پیاز : 1 عدد
زعفران : به میزان لازم
نمک : به مقدار لازم
فلفل :به مقدار لازم
طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت قلقلی
ابتدا هسته آلبالوها را گرفته و روی آنها شکر بپاشید و یکی، دو ساعتی صبر کنید تا آب بیندازد. بعد از این مدت، آلبالوها را داخل قابلمه لعابی، استیل یا پیرکس بریزید و روی حرارت قرار دهید. در طول مدت جوشیدن، کف روی آلبالوها را بگیرید و اجازه دهید شربت آن غلیظ شود اما نه مثل مربا. (get recipe)
آلبالوها را از صافی ردکرده و کنار بگذارید تا خنک شوند. برای درستکردن گوشت قلقلی یا کوفتهریزه، گوشت را همراه با پیاز چرخ کنید. به گوشت و پیاز مقداری نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کرده و کمی ورز دهید و آنها را با دست به شکل کوفتههای ریز درآورید.
کوفتههای گوشتی را داخل روغن داغ سرخ کنید. در این مرحله مقداری از شربت آلبالو را روی کوفتهها ریخته و درب تابه را ببندید تا با شربت پخته شوند. (این مرحله اختیاری است اما تاثیر خیلی خوبی در طعم گوشتها دارد.) برنج را از قبل خیس کرده و به همان ترتیب میجوشانیم و آبکش کرده، کنار میگذاریم. (read more)
کف قابلمه مورد نظر مقداری روغن بریزید و در صورت تمایل چند تکه نان لواش کف آن بچینید تا تهدیگ نان داشته باشید. حالا برنج آبکششده، آلبالوهای پختهشده و کوفته قلقلیها را به صورت لایهلایه داخل قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید تا دم بکشد. بهتر است برنج دمکشیده را بلافاصله بعد از خاموشکردن گاز سرو نکنید و اجازه دهید کمی بخار آن کمتر بشود زیرا در غیر اینصورت دانههای برنج میشکنند و له میشوند.
از روی برنج دمکشیده مقداری برداشته و داخل ظرفی بریزید و با کمی زعفران مخلوط کنید و برای تزیین آلبالو پلو کنار بگذارید. آلبالو پلو را در ظرف سرو بکشید و با برنج زعفرانی و خلال پسته تزیین کنید میتوانید برنج را جداگانه و آلبالو را جداگانه تهیه کرده و هنگام سرو با هم مخلوط کنید.
اگر خوردن انواع برنج و خوشرت خسته شدید، خوب باید به شما بگویم که لازم نیست حتما به سراغ غذاهای فرنگی بروید. کوکو سبزی یکی از غذاهایی است که خیلی ساده و سریع آماده می شود و می توان از آن انواع ساندویچ را تهیه و نوش جان کرد. با ما همراه باشید.
مواد لازم
400 گرم سبزی کوکو (تره، جعفری، گشنیز، شوید)
2 عدد تخم مرغ
کمی سیر رنده شده
نمک، فلفل و زردچوبه
گردو و زرشک
1 قاشق غذاخوری آرد
روغن
طرز تهیه کوکو سبزی
برای آماده کردن چاشنی کوکوی سبزی، 1 قاشق غذاخوری روغن را در ماهیتابه روی شعله ملایم حرارت دهید. زرشک و زعفران دم کرده را به آن اضافه کرده و به مدت 1 دقیقه هم بزنید. بعد از آماده شدن زرشک، آنها را کنار بگذارید. (kookoo sabzi)
تخممرغها را در یک ظرف مخلوط کن بزرگ بشکنید. ادویه، نمک، فلفل، و زردچوبه را اضافه کنید. با چنگال کمی آن را هم بزنید. سیر، مغز گردو، آرد و سبزیجات را به آن اضافه کنید. مخلوط را با چنگال خوب هم بزنید.
کمی روغن را در یک تابه روی شعله ملایم حرارت دهید. مخلوط آماده شده را در آن ریخته و در قابلمه را بگذارید تا به خوبی برشته شود (حدود 15 الی 20 دقیقه). کوکو را برگردانده و به مدت 10 الی 15 دقیقه دیگر حرارت دهید تا طرف دیگر آن نیز طلایی شود. کوکوسبزی را به ظرف مورد نظر منتقل کرده و با استفاده از زرشک و گردو آن را تزئین کنید.
فوت و فن های کوکوی پف دار و خوشمزه چیست؟
نکته شماره 1: برای اینکه کوکو سبزی شما پف بیشتری داشته باشد بعد از اضافه کردن تخم مرغ با چنگال مایه کوکو سبزی را خوب هم بزنید. البته توجه داشته باشید که پف دار بودن کوکو نه تنها باعث خوشمزه شدن آن میشود بلکه ظاهر زیبایی به غذا خواهد داد.
نکته شماره 2: بسیاری در بخش نظرات از ما سوال میپرسند که ترکیب سبزی کوکو چگونه است؟ نسبت تره، جعفری، گشنیز، شوید در کوکو سبزی باید یکسان باشد. تا یک کوکوی خوشمزه داشته باشید.
نکته شماره 3: کوکو سبزی با زرشک و گردو بسیار خوشمزه میشود اما بسته به ذائقه میتوانید یکی از آنها یا هر دو را حذف کنید. این طرز پخت را کوکو سبزی مجلسی نامگذاری میکنیم. و برای مهمانی بسیار خوش خوراک و زیباست.